29 mei 2020

Goed nieuws voor de inwoners van het buitengebied van Goeree-Overflakkee en de kernen Achthuizen, Den Bommel en Stad aan ’t Haringvliet. Vandaag is het convenant met de gemeente Goeree-Overflakkee en Glasvezel buitenaf getekend. In dit convenant worden afspraken gemaakt over het (gezamenlijk) toezicht tijdens de aanleg, de ligging van het glasvezelnetwerk, de garantie en de leges & degeneratiekosten. Na de zomervakantie start de aanleg van het glasvezelnetwerk op het eiland.

Beide partijen zijn blij met de ondertekening van het convenant. Tea Both, wethouder Goeree-Overflakkee: “Juist in deze tijd van veel thuiswerken, thuisonderwijs en intensief digitaal contact is snel en betrouwbaar internet van groot belang. Daarom ben ik blij dat het tekenen van deze overeenkomst de start van aanleg markeert”. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Met deze overeenkomst is de aanleg goed geregeld. We zijn blij dat we nu op Goeree-Overflakkee ook echt van start kunnen gaan met de aanleg van glasvezel. Voor de inwoners van dit gebied is dit natuurlijk goed nieuws.”

Aanleg door aannemer VolkerWessels Telecom in samenwerking met Selecta Infratechniek
De aannemer VolkerWessels Telecom (VWT) is in samenwerking met Selecta Infratechniek gestart met de voorbereidingen voor de aanleg. Voordat de aannemer aan de slag kan met de graafwerkzaamheden, start hij eerst met schouwen. Dit betekent dat de aannemer bij de bewoner langskomt om te kijken waar de aansluiting precies moet komen. Zodra de planning bekend is, staat deze op de website www.glasvezelbuitenaf.nl.

Nog aanmelden
Bewoners kunnen zich nog steeds aanmelden voor een glasvezelabonnement. Doen ze dit vóór 31 december 2020, dan betalen ze niet de extra aansluitkosten van minimaal €995,00. Voor vragen of advies kunnen bewoners terecht bij de lokale verkopers.

Over Glasvezel buitenaf
Glasvezel buitenaf legt glasvezel aan in de buitengebieden en is inmiddels actief in elf provincies. Omdat de focus de komende jaren ook komt te liggen op de aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken in kleinere steden en dorpen, gaat Glasvezel buitenaf vanaf 1 juni verder onder de naam DELTA Fiber Netwerk. DELTA Fiber Netwerk richt zich daarnaast ook op de zakelijke markt, met de aanleg van glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen. De naamsverandering heeft geen invloed op de dienstverlening aan bestaande klanten van Glasvezel buitenaf.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op de website: www.glasvezelbuitenaf.nl en vanaf 1 juni op www.gavoorglasvezel.nl

Comments


Add Comment