Onder anderen wethouders uit Gorinchem, Vlaardingen en Goeree-Overflakkee roepen zaterdag in de landelijke kranten op tot een daadkrachtig klimaatbeleid. De oproep is voorafgaand aan de internationale klimaattop die maandag in Parijs begint. In de paginagrote advertentie in onder andere Trouw en het AD schrijven tientallen gemeenten, provincies en waterschappen dat ze er alles aan doen om de afspraken na te leven die in Parijs worden gemaakt. De ‘Klimaatverklaring’ is onder anderen getekend door wethouder Arend-Jan van der Vlugt van Goeree-Overflakkee, Arjen Rijswijk van Gorinchem en Ruud van Harten uit Vlaardingen.
De Nederlandse delegatie is zaterdag 28 november (red.) met de trein naar Parijs vertrokken. Minister-president Mark Rutte, minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) zijn bij de top aanwezig. Bij de klimaatbijeenkomst van de Verenigde Naties zijn totaal 195 regeringsleiders. Ze praten over maatregelen om de opwarming van de aarde af te remmen.
Niet alleen ministers en wethouders willen iets doen tegen de klimaatverandering. Sinds begin november wandelt een Nederlands gezelschap van Utrecht naar Parijs om aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde. Eén van de pittigste etappes van de 500 kilometer lange tocht ging door onze regio.

 

Bron: Rijnmond.nl, 28 november 2015

 

Comments


Add Comment