In zijn woning te Dirksland is op de late avond van dinsdag 14 april op het alleronverwachts op bijna 67-jarige leeftijd wethouder Piet Koningswoud overleden. Hij werd getroffen door een hartstilstand.

Van 1980 tot 2002 was Koningswoud voor de SGP gemeenteraadslid in de toenmalige gemeente Dirksland. Hier trad hij in 1998 aan als wethouder Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu. Gedurende de jaren is zijn portefeuille veel uitgebreider geweest, daar ook Economische zaken, Verkeer en vervoer tot zijn portefeuille behoorden en enige tijd ook Financiën. De hoofdtaak van wethouder Koningswoud was in Dirklsand echter altijd Ruimtelijke Ordening, tot aan de gemeentelijke herindeling in 2013. Sindsdien was hij wethouder Ruimte, wonen en leefbaarheid van de nieuwgevormde gemeente Goeree-Overflakkee. Op zijn beleidsterreinen heeft Koningswoud veel weten te bereiken, zowel voor de toenmalige gemeente Dirksland als de laatste jaren voor de gemeente Goeree-Overflakkee.

“De gemeente Goeree-Overflakkee verliest in hem een betrokken, hardwerkende bestuurder, die zich met hart en ziel inzette voor de ontwikkeling van Goeree-Overflakkee. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van ons eiland”, zo laat de gemeente in een reactie op het overlijden van Koningswoud weten. Piet Koningswoud was ereburger van de voormalige gemeente Dirksland.

Condoleanceregister
De gemeente Goeree-Overflakkee heeft op internet een condoleanceregister geopend. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen via http://pietkoningswoud.monutagedenkplaats.nl een blijk van medeleven achterlaten. Ook ligt er een condoleanceboek in de hal van het gemeentehuis, waarin een ieder – tijdens de openingstijden van het gemeentehuis – een boodschap kan achterlaten. De gemeente zorgt ervoor dat alle reacties bij de familie Koningswoud terechtkomen.

Begrafenis
Er is gelegenheid tot condoleren op vrijdag 17 april van 19.30 tot 21.00 uur in de zaal van de Gereformeerde Gemeente, Mozartsingel 2 te Dirksland. De rouwdienst wordt gehouden op zaterdag 18 april om 10.00 uur in bovengenoemde kerk. Aansluitend vindt  de begrafenis plaats op de algemene begraafplaats aan de Staakweg te Dirksland. Na de begrafenis is er alsnog gelegenheid tot condoleren in de zaal van de kerk.

Bron: Eilanden Nieuws, 15 april 2015

Comments


Add Comment