Met temperaturen die vanaf de ochtenduren tot in de voormiddag opliepen tot eind 20 en zelfs 30 graden, gevolgd door een wat bewolkte periode in de middag, manifesteerde zich in de Ouddorpse Ring en aangrenzende wegen de eerste Toeristendag van dit zomerseizoen. Een initiatief van de Stichting Promotie Kop van Goeree dat – desgevraagd aan bezoekers en een aantal kraamhouders – aan de verwachtingen meer dan voldeed. Marktmeester Jan Mierop bevestigde die opvatting.

Vanaf dinsdagavond 19.00 uur was de opbouw van de kramen voor dit jaarlijkse traditionele festijn al gestart. Woensdagmorgen 9.00 uur liepen de bezoekers langs de kramen en tot bijna 18.00 uur kon men nog volop koopjes verkrijgen. De belangstelling was, zeker gelet op de tropische temperaturen, zeer bevredigend. Met een voorzichtige start en uitmondend in hoogtepunten van drukte rond 11.00-13.00 uur en weer na 15.30 uur. Volgens de marktmeester waren er 146 kramen opgesteld. Een vijftal aanmelders liet verstek gaan. Anders gezegd, deze kooplieden kwamen eenvoudig niet opdagen.
De variatie in aanbod in de kramen was divers. Maar uiteraard konden ook de kinderen hun plezier beleven met een heuse ‘crossbaan’ en natuurlijk de geliefde draaimolen. De middenstanders die een zaak in het centrum runnen, hadden in veel gevallen een speciale buiten-kraam ge├»nstalleerd. Hapjes waren in en de ijsverkopers deden goede zaken. De eerste indruk was dat veel bezoekers voor de fiets kozen om de markt te bezoeken. Pendelverkeer zorgde ervoor dat ook bezoekers met de auto vanaf parkeerlocaties op comfortabele wijze naar het centrum van de Ouddorpse badplaats werden gebracht. Het dorpscentrum biedt, met de al aanwezige terrassen, een extra dimensie om even met een consumptie te verpozen en te kijken naar de langs slenterende bezoekers. Woensdag 3 augustus en woensdag 17 augustus zijn de volgende edities van deze populaire Toeristen-driedaagse.

Bron: Eilanden Nieuws, 22 juli 2016

Comments


Add Comment