11 augustus 2016, Goeree-Overflakkwe – Veel ondernemers en inwoners op een rond ons eiland gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. De politie roept ondernemers en particulieren op om zich aan te sluiten bij de databank ‘Camera in beeld’.

‘Camera in beeld’ is een landelijk systeem waarbij camera’s met zicht op de openbare weg zijn aangesloten. Wanneer er bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak is geweest, kan de politie snel zien of er camerabeelden beschikbaar zijn, die mogelijk beelden van het incident hebben opgenomen. Als dat zo is, neemt de politie contact op met de eigenaar van de camera. Camera’s mogen alleen opnamen maken van uw eigendom en in principe niet van de openbare weg. Maar als u uw eigendom in beeld heeft en een gedeelte van de openbare weg is zichtbaar, is dit wel toegestaan. Wel bent u verplicht duidelijk zichtbaar te vermelden dat er camerabeveiliging aanwezig is.

Meer informatie over de databank ‘Camera in beeld’ en het formulier om uw camera aan te melden, kunt u vinden op de website van de politie. Voorwaarde is wel dat u gebruik maakt van een camerasysteem met filmopnamen.

Bron: iGO.nl, 11 augustus 2016

Comments


Add Comment