Bent u die ondernemer die onderneemt met durf, gedrevenheid en met oog voor groei, duurzaamheid en continuïteit? Bestaat uw bedrijf minimaal 3 jaar, heeft u een nieuwe, onderscheidende dienst of product ontwikkeld en heeft u goede resultaten geboekt? Is uw succes mede te danken aan uw netwerkkwaliteiten en heeft u de juiste mensen om u heen verzameld? Kortom, bent u grensverleggend door top ondernemerschap en is uw bedrijf daardoor geëxcelleerd, dan maakt u kans op de Rotterdamse Ondernemersprijs!

 

Het thema van de ondernemersprijs is grensverleggend ondernemerschap. Dit thema kan op meerdere manieren uitgelegd worden:

1. Over landsgrenzen heen, internationale handelend.

2. In de zin van nieuw, anders; dat kan innovatief zijn of een nieuwe manier van ondernemen.

3. Dit jaar heeft de jury extra oog voor het aspect ‘vestigingslocatie’ en de wisselwerking daarvan met de regio / metropool Rotterdam. Op welke manier maakt uw bedrijf gebruik van de regio? Welke bijdrage levert uw bedrijf eraan en hoe draagt dit bij aan een positief vestigingsklimaat voor andere bedrijven in de regio / metropool Rotterdam?

 

De prijs wordt uitgereikt aan de onderneming die volgens de jury het meest aan de opgestelde criteria binnen het thema voldoet:

1. Visie en strategie, kritische succesfactoren.

2. Bedrijfsresultaten van de onderneming.

3. Zien en benutten van marktkansen.

4. Innovatie en creativiteit.

5. Marketing, klantrelaties, marktpositie, schaalbaarheid van de marktpropositie.

6. De jury houdt rekening met de ondernemersleeftijd in relatie tot de beoordelingscriteria, waarbij de continuïteitsgedachte een belangrijke rol speelt.

7. De betekenis van het opgebouwde netwerk en de mate waarin sparringpartners betrokken zijn en van invloed zijn (geweest) op het succes van de onderneming.

8. Persoonlijke eigenschappen van de ondernemer (ambities, stijl van leiding geven, MVO, maatschappelijke betrokkenheid) die geleid hebben tot het succes van de onderneming.

 

Voorwaarden voor deelname: De deelnemer aan de Rotterdamse Ondernemersprijs is eigenaar/directeur-grootaandeelhouder van de onderneming en de onderneming is gevestigd in één van de volgende gemeenten: Albrandswaard, Barendrecht, Bernisse, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Brielle, Capella aan den IJssel, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Krimpen aan den IJssel, Maassluis, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen, Westvoorne.

 

De verkiezing is voor ondernemers die hun bedrijf gestart zijn vóór 1 januari 2012.

Er moeten minimaal drie volledige recente boekjaren (2012, 2013 en 2014) overlegd worden. Daarnaast vragen we inzage in de lopende resultaten 2015 en de prognose voor komend jaar.

De onderneming heeft een aantoonbaar goed toekomstperspectief wat blijkt uit objectieve informatiebronnen.

Stichtingen, verenigingen en (semi)overheidsinstellingen zijn uitgesloten van deelname.

Het jury-reglement voor de prijs vindt u hier.

Comments


Add Comment