De Markthal moest na tegenvallende resultaten worden verlaten, maar de leden van coöperatie Buutegeweun hebben de handdoek nog niet in de ring gegooid. De producenten van Goeree-Overflakkee willen streekproducten nu op een andere manier aan de man brengen.

Er is veel optimisme. De boeren, fruittelers, tuinders en vissers leken onlangs nog zware tijden tegemoet te gaan. Halverwege december besloten ze hun kraam in de Markthal te sluiten, omdat die te duur was en te weinig opleverde. ”Het overgrote deel van de bezoekers is toerist en zij kopen te weinig”, oordeelde het bestuur van de coöperatie later.

Lang hielden de streekproducenten het niet vol in de Markthal. ”Het is inderdaad heel kort: twee maanden’’, erkent voorzitter Hanneke de Baar. Toch heeft ze geen spijt over het avontuur. ‘’Wie nooit wat wil proberen, zal ook nooit ergens komen.’’ Tijdens de algemene ledenvergadering werd afgelopen week unaniem besloten het faillissement aan te vragen van Buutegeweun B.V., die speciaal was opgericht voor de verkoop via de Markthal.

Toch zien de leden van de coöperatie kansen in de toekomst. ”De interesse in verse producten van Goeree-Overflakkee is namelijk groot. Ondernemers en supermarkten op Goeree-Overflakkee hebben belangstelling”, klinkt het optimistisch.

De producenten van de streekprodukten gaan binnenkort overleggen over nieuwe promotiemethoden. Het is nog onduidelijk hoe de producten bij de nieuwe klanten moeten worden afgeleverd.

 

Comments


Add Comment