Het verkeer in de ochtend- en avondspits op de A29 tussen Willemstad en Vaanplein is de afgelopen twee jaar met bijna tien procent toegenomen. Rijkswaterstaat ziet in die stijging nog geen reden voor maatregelen.

Volgens Rijkswaterstaat heeft de toename meerdere oorzaken. Eén daarvan is dat het drukker op de weg is geworden nu de economie weer lijkt aan te trekken.

Daarnaast hebben de openstelling van nieuwe snelwegen (A4 Steenbergen – A4 Midden-Delfland) en de verbreding van de A15 Vaanplein-Maasvlakte gezorgd voor andere verkeersstromen.

Volgens Rijkswaterstaat zorgt het nieuwe verkeersaanbod voor een wisselend beeld. Soms is er sprake van langzaam rijdend verkeer, soms rijdt het door.

RTV Rijnmond stelde vragen aan Rijkswaterstaat naar aanleiding van signalen van weggebruikers. Die zeggen dat ze steeds vaker in de file op de rijksweg staan.

Sommige gemeenten, zoals Nissewaard, zien in de drukte op de snelweg A29 een signaal om andermaal te vragen om de aanleg van de A4-Zuid.

Het Rotterdamse Tweede Kamerlid Duco Hoogland (PvdA) stelde recent vragen aan minister Schultz van Haegen over de drukte op de A29 en de gevolgen voor de openingstijden van de Haringvlietbrug.

Bron: Rijnmond, 22 april 2016

Comments


Add Comment