KPN stopt eind dit jaar met de alarmdoormelding via ISDN. Maakt u gebruik van deze dienst, dan betekent dit werk aan de winkel. Als u geen actie onderneemt, wordt een inbraakmelding mogelijk niet doorgegeven aan de alarmcentrale. En geen goede doormelding, betekent mogelijk ook geen verzekeringsdekking.

Alarmdoormelding ging jarenlang via ISDN, vooral omdat er geen goed alternatief was. Alarmdoormelding via internet was lang onbetrouwbaar en er ontbraken normen. De verbinding was hierdoor niet te certificeren en de betrouwbaarheid niet te borgen. Inmiddels zijn die normen er wel, waardoor eigenaren van alarmsystemen kunnen nu overstappen.

Als gevolg hiervan stopt KPN met ISDN en de betreffende dienst DigiAccess Alarm. Vanaf januari 2015 is de dienst niet meer operationeel, maar al sinds deze zomer krijgt de dienst geen ondersteuning meer. Afnemers moeten dus kiezen voor een alternatief. Dat betekent meer dan een andere stekker inpluggen. Zo moet er sprake zijn van een dubbele verbinding, zodat de melding ook doorkomt bij sabotage of storing. Het is dus belangrijk tijdig actie te ondernemen.

Voor de realisatie van een alternatieve oplossing voor de alarmdoormelding via ISDN kunt u terecht bij BORG-bedrijven en VEB-bedrijven. BORG Beveiligingsbedrijven vindt u op www.preventiecertificaat.nl. VEB-bedrijven vindt u op www.veb.nl.

Comments


Add Comment