Van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot vrijdag 4 augustus 23.00 uur is de Haringvlietbrug in beide richtingen afgesloten voor al het verkeer. Voor (brom)fietsers/voetgangers en voor landbouwverkeer zet Rijkswaterstaat in deze periode een veerverbinding in. De veerboten varen tussen het strandje bij Numansdorp en recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan. De wegen naar de pont aan beide oevers kunnen geen grote stroom verkeer aan. Daarom zetten gemeenten en Rijkswaterstaat een gratis pendeldienst in. Deze pendeldienst rijdt tijdens de vaartijden van de pont en sluit daar zo goed mogelijk op aan. Taxivervoerders Goverde en Milot verzorgen deze pendeldiensten van en naar de ponten.

Veer voor fietsers en voetgangers

Aan beide oevers is elk halfuur een afvaart van de pont voor (brom)fietsers en voetgangers. Van maandag tot en met zaterdag vertrekt aan de noordzijde de eerste pont om 06.00 uur. De laatste afvaart is hier om 19.30 uur. Op zondag vertrekt de eerste pont om 11.00 uur en de laatste om 19.30 uur. Aan de zuidzijde vertrekt van maandag tot en met zaterdag de eerste pont om 06.15 uur en de laatste om 19.45 uur. Op zondagen vertrekt de eerste pont hier om 11.15 uur. De laatste om 19.45 uur.

Pendeldiensten

Bij de vertreklocatie van de pont in Numansdorp is geen mogelijkheid om te parkeren of om iemand af te zetten. Aan de zuidkant is beperkt parkeergelegenheid. In samenwerking met de gemeentes Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Moerdijk worden gratis pendelbussen ingezet tussen P+R-terreinen en de pont.

In gemeente Goeree-Overflakkee rijdt een pendeldienst tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en P+R-terrein Schaapsweg waar zo’n 150 parkeerplaatsen zijn. Deze pendeldienst wordt door Taxi Goverde verzorgd.

In gemeente Moerdijk rijdt een pendelbus tussen recreatiegebied Hellegatsplein/De Banaan en:

  • Halte Willemstad: busstation Steenpad, 4797 BK Willemstad
  • Halte Helwijk: bushalte Steenpad, 4797 SG Oudemolen
  • Halte Carpoolplaats Willemstad: Sluispad Zuid, 4794 SC Heijningen

Bij de Carpoolplaats Willemstad is beperkt parkeergelegenheid. De pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Goverde.

In gemeente Hoeksche Waard rijdt een pendeldienst tussen het strandje bij Numansdorp en Bushalte Numansdorp/Viaduct A29. Deze pendeldienst wordt verzorgd door Taxi Milot.

Drukte in ochtend- en avondspits

De veerponten van 07.45 uur en 08.45 vanaf Recreatiegebied Hellegatsplein/ De Banaan naar Hoeksche Waard en de ponten van 07.30 en 08.30 vanaf Numansdorp worden gebruikt door scholieren die afhankelijk zijn van deze pont voor hun vervoer naar school. Zij worden met een aparte pendeldienst direct naar hun scholen in Klaaswaal en Oud-Beijerland of Middelharnis gereden. Op de terugweg geldt dat de ponten van 15.00 uur en 16.00 uur vanaf Numansdorp, en 15.45 uur en 16.45 uur vanaf Hellegatsplein/De Banaan gebruikt zullen worden door scholieren. Wij vragen alle reizigers die van de pont en pendeldienst gebruik willen maken, rekening te houden met de scholieren op deze tijden en zo mogelijk een andere pont te nemen om de drukte te spreiden.

Download de Riveer App voor de actuele vaartijden

De actuele dienstregeling van de pont is altijd beschikbaar in de Riveer app. Vaart de pont door bijvoorbeeld harde wind, mist of laag water op andere tijden of niet? Dan waarschuwt de app met een gratis pushbericht, ook als het weer is opgelost. U kunt de app downloaden in de appstore.

Voor meer informatie zie: rws.nl/pontharingvlietbrug

Comments


Add Comment