De gemeente wil graag dat haar nieuwe inwoners zich snel thuis voelen op ons prachtige eiland Goeree-Overflakkee. Daarom start de gemeente binnenkort met een welkomstpakket om nieuwe inwoners van harte welkom te heten in onze gemeente.

Met nieuwe inwoners bedoelt de gemeente pasgeboren baby’s, immigranten en nieuwe bewoners. In 2015 waren er 639 nieuwe vestigingen op een adres in onze gemeente en zijn er 436 baby’s geboren die woonachtig zijn op Goeree-Overflakkee. Nieuwe inwoners die zich melden aan de balie krijgen het welkomstpakket direct mee. Nieuwe inwoners die zich digitaal inschrijven ontvangen een uitnodiging om het welkomstpakket op het gemeentehuis af te halen.

Om een prachtig welkomstpakket samen te stellen doet de gemeente een oproep aan lokale ondernemers die ideeën hebben of een (streek)product kosteloos willen aanbieden. Bent u ondernemer op het eiland en heeft u een (streek)product dat eraan bijdraagt dat nieuwe inwoners zich snel thuis zullen voelen op het eiland? Laat het ons dan uiterlijk 20 juni 2016 weten via het Bedrijvencontactpunt, bedrijvencontactpunt@goeree-overflakkee.nl.

De gemeente zal na inventarisatie van de reacties een prachtig welkomstpakket samenstellen.

 

Comments


Add Comment