Persbericht RGO Middelharnis

Middelharnis – Begin september 2017 viert de Regionale Scholengemeenschap “Goeree-Overflakkee” (RGO) dat haar belangrijkste voorganger, de Rijks HBS, precies honderd jaar eerder met de lessen is begonnen. In de opmaat naar die herdenking organiseert de RGO in dit jubileumjaar een aantal speciale activiteiten die benadrukken dat de school als educatieve, wetenschappelijke en culturele instelling op het eiland een belangrijke rol heeft gespeeld en nog altijd wil spelen.

Zo wordt een ‘RGO-100 college tour’ georganiseerd waar succesvolle oud-leerlingen een avond op school verzorgen. Die avonden zullen niet alleen door veel leerlingen en oud-leerlingen bezocht worden, maar zijn ook vrij toegankelijk voor iedere belangstellende uit de regio.

De eerste avond in deze reeks is op 10 november. Dan komt oud-leerling Prof. Dr. Barbara Baarsma om een lezing te houden over, onder meer, haar werk in de SER en over de recente economische situatie.

Barbara Baarsma is tegenwoordig directeur Kennisontwikkeling bij de Rabobank en eindverantwoordelijk voor Rabo Research. In die hoedanigheid ontwikkelt zij de Rabobank-brede kennisagenda en de inrichting van de kennisorganisatie. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar marktwerking en mededingingseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en Kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER). Ook is zij lid van de Monitoringcommissie Corporate Governance. Verder is Barbara lid van de Jury Nationaal Icoon en de Raad van Advies DNB Academie.

Barbara Baarsma is regelmatig gevraagd om in commissies mee te denken over beleidsproblemen voor ministers. Zo was zij voorzitter van de door minister Schippers ingestelde commissie Macrobeheersinstrument in de medisch specialistische zorg. Eerder was ze dat ook van de door minister Klink ingestelde commissie Verticale integratie in de zorg. Ook was zij lid van de visitatiecommissie Landelijke Publieke Omroep, van de Commissie Structuur Nederlandse banken en van de Commissie Dienstverlening aan huis.

Bijwonen lezing?

Deze eerste lezingenavond met Barbara Baarsma begint om 20.00 uur in de aula van de RGO, Koningin Julianaweg 54 Middelharnis. Wilt u verzekerd zijn van een plaats, dan kunt u zich aanmelden via:  RGO100@rgomiddelharnis.nl.

Nog meer ‘RGO- 100 collegetour’

2 februari: Prof. Mr Liesbeth Zegveld met een lezing over haar werk, dat vooral op het gebied van mensenrechten ligt.

23 februari: Prof. Dr. Frank Bruggeman (Biotechnologie). Hij geeft ’s middags eerst een workshop aan geïnteresseerde leerlingen en vertelt ’s avonds over zijn vakgebied.

23 maart: Maartje Meijer met band. Zij is een groeiende ster in de easy-listening jazzmuziek, heeft inmiddels 2 CD’s uitgebracht en heeft in de zomer van 2016 met veel succes op North Sea Jazz gestaan. Zij geeft ’s middags een workshop koorzang en treedt ’s avonds op, waarbij de leerlingen die de workshop hebben gevolgd ook even optreden. Deze avond kent een entreeprijs.

Interesse?

Via de regionale media, op de RGO-website en op de Facebookpagina van de school worden in de komende maanden alle jubileumactiviteiten bekend gemaakt.

Comments


Add Comment