Op  vrijdag 24 april 2015 van 16.00 tot 20.00 uur wordt voor de tweede keer de Dag van de Techniek georganiseerd door het GO College. Op deze dag ontdekken jongeren hoe het is om in de techniek te werken en maken ondernemers binnen deze branche kennis met de jonge generatie technici. Het GO College zoekt hiervoor bedrijven die hieraan willen deelnemen.

Weet u een bedrijf in de Hoeksche Waard of op Goeree-Overflakkee dat mooie dingen maakt en waar het leuk is om eens een kijkje te gaan nemen? Dan kunt u de naam en een contactpersoon doorgeven aan het GO College. Zij zullen vervolgens verder contact opnemen met de potentiële deelnemers. Wat ook belangrijk is, wilt u de jonge, technische mensen vertellen dat er straks een open dag is? Want de dag wordt pas een succes met veel bezoekers. En natuurlijk bent u zelf straks ook welkom om te komen kijken.

Dag van de techniek

Met de Dag van de Techniek wil GO College technische bedrijven op Goeree-Overflakkee en in de Hoeksche Waard voor het voetlicht brengen. Deze dag is speciaal bedoeld om jongeren te laten beleven wat er komt kijken bij het maken van producten en welke kansen er zijn voor werken in de techniek.

Straks zijn er te weinig mensen met een technische opleiding.  Op vrijdag 24 april 2015, bij de tweede editie van de Dag van de Techniek, zetten diverse lokale techniekbedrijven de deuren open. Vanaf 16.00 – 20.00 uur zijn zij ‘in bedrijf . Zo laten zij de bezoekers zien, horen, voelen en ruiken wat hun werkzaamheden zijn en wat het eindproduct is. De Dag van de Techniek is ook een dag van verbazing. Want bijna niemand weet wat er allemaal in onze regio gebeurt en wordt geproduceerd.

Voor wie?

Bedrijven in de techniek, gevestigd in de Hoeksche Waard of op Goeree-Overflakkee kunnen aan deze Dag van de Techniek meedoen, door hun bedrijf open te stellen. Zo kunnen zij laten zien wat zij doen en in contact komen met kandidaten voor een leer-werkovereenkomst.

Bedrijven zoeken kundige, vaardige mensen. Jongeren willen een opleiding die straks past bij hun werkinteresses. De Dag van de Techniek is bedoeld voor leerlingen van het vmbo, leerlingen in het mbo die beter tot hun recht komen op een kleine school, jongeren die nadenken over omscholing, vaklieden die een extra opleiding willen volgen.

GO College 

GO College is een private mbo opleiding in de techniek, kleinschalige en met veel praktijklessen. Door de korte lijnen met het bedrijfsleven in de regio doen de meeste leerlingen sneller examen dan in het reguliere onderwijs. De werkervaring die al tijdens de schooljaren wordt opgedaan is een plus op ieders cv.

Praktische informatie en aanmelden

Organisatie in handen van GO College, gevestigd in Oude-Tonge. Info: www.gocollege.nl

Wie wil meedoen met de Dag van de Techniek of vragen heeft over het evenement, kan zich melden bij Mientje den Boer. Bereikbaar op dvtorganisatie@gocollege.nl of 06 13 19 33 13.  Dit geldt zowel voor de bedrijven als voor de bezoekers.

Deelnemende bedrijven tot nu toe: 
Elektro Westhoeve (Ouddorp), Goeree Staal (Stellendam), Aquality (Stellendam), SZHE Vlechtbedrijf (Ooltgensplaat) en Reedijk Hydraulyk BV (Klaaswaal).

Ook GO College is dan open voor bezoekers.

Tot ziens op 24 april!

 

 

Comments


Add Comment