Ze waren pas 24 en 23 jaar toen ze besloten om een lunchroom te openen in het centrum van Middelharnis. Net van de hotelschool af, een jaar ervaring opgedaan en toen het ondernemerschap in. Een moedige stap als je zo jong bent, maar Henk en Edith deden het. Nu 25 jaar later, ondernemen ze nog steeds met heel veel plezier in het centrum van Middelharnis. Ze komen met iets nieuws en geven een feestje. Lees hieronder verder.

” We begonnen met het snijden van 10 plakjes kaas en 10 plakjes ham, want tja, heel druk zou het toch niet direct worden. Dat hebben we geweten, aan het eind van de eerste dag hadden we meer dan 350 plakjes kaas en ham gesneden”, vertelt Edith lachend. Ze twijfelden of we ze nu wel of niet een vaatwasser moesten kopen, ‘dat zou toch makkelijk op de hand kunnen’, vertellen ze nu achteraf, ‘maar dat hadden we echt niet gered’.
Nu kunnen ze lachen om hun beginnersfouten, maar toen was het weleens anders. ‘Soms was ik zo moe, dat ik beneden in de kelder in slaap viel op de diepvries’, vertelt Edith, maar die dagen zijn voorgoed voorbij.
Croissy is niet meer weg te denken uit Middelharnis. Henk en Edith hebben al heel wat generaties voorbij zien komen. Moeders met jonge kinderen, waarvan de kinderen nu weer als volwassenen met hun eigen kinderen langskomen en daar weer de kinderen van. De ondernemers voorzien in een duidelijke behoefte, een plek waar je heerlijk kunt eten, ontspannen en eindeloos op het terras naar mensen kunt kijken.
Om hun 25-jarig jubileum te vieren, geven Henk en Edith in het voorjaar van 2017 een groot feest in hun binnentuin, die nu helemaal verbouwd wordt. Een spannende uitbreiding voor beide ondernemers, maar wel ontzettend leuk dat ze met een nieuwe binnentuin de inwoners van Middelharnis e.o. weer iets nieuws bieden.
Wilt u meer weten over het jubileumfeest, volg dan de facebookpagina van Croissy: www.facebook.com/croissymiddelharnis.

Bron: iGO.nl, 5 augustus 2016

Comments


Add Comment