De gemeente Cromstrijen stond op het punt een brandbrief te sturen naar Rijkswaterstaat over het wegdek van de A29 op de Haringvlietbrug, maar dat blijkt niet meer nodig. In het voorjaar staat groot onderhoud, onder meer nieuw asfalt, voor de snelweg op de agenda.

Dat lijkt geen overbodige luxe. Automobilisten klagen onder meer op Facebook dat bij regen het wegdek tussen de Haringvlietbrug en Numansdorp verandert in een glijbaan. De maximumsnelheid is dan, ook vanwege het slechte zicht, slechts 90 kilometer per uur.

Ook de gemeente Cromstrijen is opgevallen dat het wegdek slecht is. Het gaat dan vooral op de Haringvlietbrug bij Numansdorp richting het zuiden.

,,Daar is een stuk asfalt als het ware weggeschaafd,” zegt een woordvoerster. ,,Er zit een soort pit in de weg. Het college wilde er een brandbrief over sturen naar Rijkswaterstaat. Maar voordat het zover was bleek uit gesprekken dat het werk op de brug al stond ingepland voor begin april.”

Rijkswaterstaat bevestigt dat het wegdek op de Haringvlietbrug binnen een paar maanden onder handen wordt genomen. Dit gebeurt volgens een woordvoerster van vrijdag 1 tot maandag 4 april.

Eind mei is de A29 tussen de Haringvlietbrug en de aansluiting met de N217 aan de beurt voor een nieuwe asfaltlaag. ,,De werkzaamheden worden in het weekeinde uitgevoerd,” aldus de woordvoerster van Rijkswaterstaat. ,,Omdat het om groot onderhoud gaat, zal dit zeker met afsluitingen gepaard gaan. Hoe het precies wordt geregeld, wordt later bekend.”

Bron: Algemeen Dagblad, 15 februari 2016

Comments


Add Comment