Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bijeenkomst: Denk mee over de leefbaarheid en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee!

11 mei @ 19:00 - 21:30

Evenement Navigatie

Bijeenkomst: Denk mee over de leefbaarheid en bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee!

 

Hoe kunnen bedrijven nu en in de toekomst bijdragen aan de leefbaarheid en economische ontwikkeling van Goeree-Overflakkee door te kiezen voor slimmere en schonere mobiliteit? Dit thema staat op woensdag 11 mei centraal tijdens de fysieke bijeenkomst ‘Goeree-Overflakkee in verbinding’. De bijeenkomst is ook digitaal bij te wonen via de livestream. Diverse sprekers vanuit overheid én bedrijfsleven helpen u graag op weg tijdens deze interactieve sessie. Tevens vindt er deze avond een paneldiscussie plaats waarin vertegenwoordigers van het bedrijfsleven op Goeree-Overflakkee in gesprek gaan over alternatieven en maatregelen die het wegennet ontlasten. Ook u bent van harte uitgenodigd om deze avond mee te praten over hoe we Goeree-Overflakkee een prettig eiland houden om op te wonen, werken en recreëren.

Datum:            Woensdag 11 mei
Tijd:                 19.00 – 21.30 uur (deuren open van 18:45 tot 21:45)
Locatie:           Beroepscampus Middelharnis (Langeweg 111, 3245 KG Sommelsdijk) of digitaal via de livestream
Aanmelden:    klik hier

Door het beperkte aantal verbindingen met de omgeving is de bereikbaarheid van Goeree-Overflakkee een continu aandachtspunt. De afgelopen jaren zien we daarnaast een toenemende drukte op het wegennet, mede door de groei in het aantal ondernemingen, inwoners en (woning)bouwprojecten op het eiland. Tel hierbij de vele weg- en onderhoudswerkzaamheden op die het gebied de komende jaren treffen en de uitdaging om Goeree-Overflakkee in verbinding te houden is compleet. Denk op korte termijn bijvoorbeeld aan de aanpassingen aan de N57 en N59 die voor hinder zorgen. Maar ook cruciale schakels zoals de Haringvlietbrug en de Heinenoordtunnel zijn toe aan een omvangrijke renovatie en worden daarom medio 2023 langere tijd afgesloten. Deze bereikbaarheidsopgave dwingt ons om anders te kijken naar mobiliteit en naar het gebruik van de infrastructuur. Als we niets doen, wordt de economie van Goeree-Overflakkee straks tot een halt gebracht. Daarom zoeken Rijk en regio de samenwerking met het bedrijfsleven op om deze uitdaging het hoofd te kunnen bieden.

Welke mogelijke oplossingen zijn er om de tijdelijke én structurele impact van deze bereikbaarheidsopgave op het lokale bedrijfsleven te verkleinen? Hierover gaan we op woensdag 11 mei graag het gesprek aan met onze sprekers, panelleden én met u. Met daarnaast een welkomstwoord verzorgd door de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), vertegenwoordigers van o.a. Rijkswaterstaat en provincie Zuid-Holland en ‘lessons learned’ op gebied van mobiliteit met dank aan gemeente Goeree-Overflakkee. Als samenwerkingsverband Zuid-Holland Bereikbaar delen we onze kennis, ervaring en voorbeelden op het gebied van het slimmer en schoner inrichten van mobiliteit en logistiek. Onderaan deze uitnodiging vindt u meer informatie over dit rijkgevulde programma. Dankzij de livestream is het ook mogelijk om de bijeenkomst op afstand bij te wonen en antwoord te geven op de gepresenteerde vragen en stellingen.

We zien u graag verschijnen op woensdag 11 mei tussen 19.00 en 21.30 uur, ofwel op de Beroepscampus Middelharnis ofwel digitaal.
Zuid-Holland Bereikbaar
in samenwerking met de Federatie Ondernemersverenigingen Goeree-Overflakkee (FOGO), gemeente Goeree-Overflakkee, Rijkswaterstaat en provincie Zuid-Holland


Over Zuid-Holland Bereikbaar
Acht publieke organisaties bundelen hun krachten in de samenwerkingsorganisatie Zuid-Holland Bereikbaar. In ons uitvoeringsprogramma leiden we het verkeer in goede banen en stemmen we per gebied onze werkzaamheden op elkaar af. Tegelijkertijd helpen we bewoners en bedrijven te kiezen voor slimme en duurzame manieren van reizen en vervoer. Zo houden we met elkaar Zuid-Holland bereikbaar. Kijk op
zuidhollandbereikbaar.nl voor meer informatie over wat wij doen.

Gegevens

Datum:
11 mei
Tijd:
19:00 - 21:30
Evenement Categorie: