In Het Rondeel in Middelharnis vond afgelopen vrijdag voor de havo brugklasleerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Prins Maurits de afsluiting plaats van het project Eiland Marketing. In het kader van het projectonderwijs zijn leerlingen in teamverband aan de slag gegaan met opdrachten die erop gericht zijn bij te dragen aan het op de kaart zetten van het eiland.

De Prins Maurits is één van de scholen die hebben aangehaakt bij het Promotieteam Goeree-Overflakkee. Leerlingen hebben zitting in het promotieteam, voor hen vormt het onderdeel van hun maatschappelijke stage. Daarnaast benaderde de school de gemeente om de eilandmarketing een plaats te geven in het projectonderwijs voor de havo. Binnen het projectonderwijs doen leerlingen gedurende heel hun schoolperiode, dus als vanaf jonge leeftijd, vaardigheden op die ze later nodig zullen hebben.
In dit verband werden voor de havo brugklasleerlingen opdrachten geformuleerd waarbij het aan hen was: om meer jeugdige volgers te winnen voor het Instagram account van de gemeente, om via een zelfontworpen website de dorpen op het eiland te promoten, ook gericht op ouderen, en om meer leden te werven voor deelname aan het Promotieteam Goeree-Overflakkee.
Ze moesten een plan van aanpak maken, ideeën nader uitwerken en daar concreet mee aan de slag gaan. Hoe ze dat deden, mochten ze verder zelf invulling aan geven. En de brugklassers leerden er veel van. Ze leerden zich verdiepen in het thema waarmee ze aan de slag gingen, plannen, maar ook samenwerken, filmpjes maken, folders ontwerpen, een website bouwen, verslaglegging verzorgen en uit het hoofd presenteren. Daarnaast waren ze natuurlijk met hun eigen eiland bezig en dat geeft vanzelf een grotere betrokkenheid bij hun directe leefomgeving. Zo werd meteen een stukje ambassadeurschap gekweekt.
Ter afsluiting van het project Eiland Marketing konden de teams vrijdag de resultaten van hun inspanningen laten zien en horen. Ze deden dat in Het Rondeeel, tegenover een jury die een eerste en een tweede prijs toe zal kennen aan de in haar oog twee beste presentaties. De jury wordt gevormd door Mie-Wah Pang en Wouter Bakelaar vanuit de gemeentelijke organisatie, Pieter Brandwijk en Marcel Vercammen vanuit de Prins Maurits scholengemeenschap en door wethouder Arend-Jan van der Vlugt.
Laatstgenoemde prees vrijdagmorgen de Prins Mauritsschool om de wijze waarop zij onderwijs, plaatselijke samenleving én betrokkenheid daarbij aan elkaar verbindt. En ook dat de PM op het gebied van eilandmarketing in deze mate actief is. “We willen dit graag verder uitrollen op het eiland zodat straks ook andere scholen in dit spoor gaan.”

Bron: Eilanden Nieuws, 20 juni 2016

 

Schermafbeelding 2016-06-21 om 12.37.24Schermafbeelding 2016-06-21 om 12.37.39Schermafbeelding 2016-06-21 om 12.38.08Schermafbeelding 2016-06-21 om 12.38.20Schermafbeelding 2016-06-21 om 12.38.30

Comments


Add Comment